Recent op vakantie geweest in Noorwegen? Dan is de kans groot dat je bepaalde invloeden uit de Noorse keuken wilt meenemen naar huis om iets verrassends op tafel te kunnen zetten voor de buren, vrienden of familie. In dit artikel vind je drie verschillende Noorse delicatessen die je in eigen land voor je kennissen kunt gaan voorschotelen.

1. De rode koningskrab

De rode koningskrab is een van de grootste schaaldieren die je kunt aantreffen op onze planeet; deze dieren kunnen een spanwijdte van bijna twee meter halen. Om deze reden worden deze dieren ook wel de koning van de Noorse schaaldieren genoemd. Tijdens het koken krijgt de bruine koningskrab een rode kleur. Hieraan heeft deze koningskrab haar naam te danken. Veel koningskrabben worden opgevist in de koude wateren van Noorwegen. Serveer bijvoorbeeld koningskrab met een mengsel van knoflook, bieslook en roomboter om heel lekker en origineel gerecht op tafel te zetten!

2. Noorse zalm

Noorse zalm is typisch een product dat ook in de schappen van de meeste Nederlandse supermarkten te vinden is. Het voordeel van Noorse zalm is dat je qua bereiding veel verschillende opties hebt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een traditioneel broodje met daarop roomkaas waardoor je gerookte Noorse zalm een extra lekker smaak geeft. Ook kan je de zalm in een pan bakken om naast aardappelen en groente te serveren.

3. Noorse wafels of kaneelbroodjes

Ook het bakken en bereiden van een lekker nagerecht hoort er in Noorwegen bij. Online zijn talloze recepten te vinden voor traditionele Noorse desserts. Laat je dus verrassen wat de Noorse keuken op dit vlak allemaal te bieden heeft!

Ook als je liever vegetarisch eet heeft de Noorse keuken veel te bieden. Denk bijvoorbeeld aan een traditionele Noorse linzensoep; een typische vullende soep die je vaker zou willen eten als je die eenmaal geproefd hebt. In een moderne en kwalitatief goede keuken is het fijn om aan de slag met nieuwe recepten te gaan. Mocht je aanpassingen in je keuken door willen voeren of een nieuwe keuken willen is het zeker goed om eens een kijkje te nemen op Grando of Keuken inspiratie!