Zeker als je een keer naar een ander soort locatie wil dan dat je gewend bent kan Lapland een hele leuke keuze zijn voor een vakantie. In dit artikel vind je drie redenen die je wellicht kunnen overtuigen om voor die vakantie in Noord-Europa te gaan kiezen!

Reden 1: Kans op het Noorderlicht

Hoe mooi zou het zijn om het Noorderlicht te ervaren wanneer je op vakantie bent? In Lapland heb je zeker een kans om dit natuurlijke schouwspel te zien. De kans op het Noorderlicht is in oktober tot en met maart het hoogst. Je verhoogt je kansen als je in het bezit bent van een voertuig gedurende je vakantie omdat je dan makkelijker naar een bestemming kunt rijden waar het Noorderlicht op dat moment te zien is. Aangezien het Noorderlicht zien ook mede afhankelijk is van de bewolking kan het zeker schelen als je naar een heldere plek kan rijden. Op camper huren Noorwegen of camper huren Zweden zou je een camper kunnen huren waarmee je makkelijk door Lapland zou kunnen reizen!

Reden 2: Sneeuw en ijs

In het geval je een echte liefhebber bent winters weer dan is Lapland natuurlijk dé bestemming bij uitstek. In de winter valt er (doorgaans) erg veel sneeuw zodat je verzekerd kan zijn van een heleboel sneeuwpret. Door de hoeveelheid meren in Zweden en Finland bestaat ook de kans dat ijs dichtbij is. Neem die schaatsen dus mee in de koffer en geniet van ouderwets natuurschaatsen!

Reden 3: De natuur

De ongerepte natuur in Noord-Europa is alleen al een goede reden om naar Lapland af te reizen. Geniet van de bergen, meren en uitgestrekte bossen die Lapland te bieden heeft. Daarnaast heb je ook nog eens de kans om bijzondere wilde dieren, zoals beren, elanden en herten te spotten.