Het prachtige landschap in Noorwegen biedt veel opties om voor een vakantiehuis in dit Scandinavische land te opteren. In dit artikel vind je drie redenen om te kiezen voor een vakantiehuis in Noorwegen zodat je in je vakanties goed tot rust kunt komen!

Reden 1: De natuur

Veel mensen kiezen voor Noorwegen voor de rust en de prachtige natuur. Want zeg nou eens zelf: hoe mooi en tegelijkertijd rustgevend zijn de Noorse fjorden, bossen en gebergtes? Daarnaast kan het ook zo maar voorkomen dat je tijdens een mooie wandeling elanden, herten of zeearenden tegenkomt. Ideaal als je een dierenliefhebber bent. Vaak hoef je ook maar eventjes te fietsen of te rijden voor je gearriveerd bent in de natuur.

Reden 2: De ruimte

Mocht je al ooit eerder in Noorwegen zijn geweest dan zal je vast gemerkt hebben dat er, mede door de hoeveelheid aan oppervlakte, veel woonruimte is. Stel je zelf nou eens voor dat je deze ruimte ook bij je eigen huis in Nederland had. Wellicht heb je de mogelijkheid om wat ruimte te creƫren of de tuin anders in te delen zodat je ook in Nederland extra leefruimte kunt ervaren. Daarnaast kan extra ruimte ook rust geven en helpt dit eventueel ook om je eventjes af te zonderen van het drukke werk- en/of dagelijks leven. In het geval je op zoek bent naar een goede balans tussen werk en prive kan Pggm&co je helpen met inspiratie op te doen.

Reden 3: De temperaturen en het klimaat

Met de steeds warmer en droger wordende zomers in West-Europa is het helemaal niet gek om aan een vakantiehuis in Noorwegen te denken. Zo zijn de Noorse zomers overwegend koel met temperaturen die meestal niet boven de 25 graden uitkomen. Zeker als je zou kiezen voor een vakantiehuis in het noordelijke deel van Noorwegen vallen de zomers qua temperaturen wel mee. Mocht je een sneeuwliefhebber zijn dan zijn de Noorse winters met de grote hoeveelheid sneeuwval ook zeker iets voor jou!